Wat is een XTC dip en hoe kom je er vanaf?

Heb je ooit een XTC dip gehad? Je weet wel, dat moment waarop je na een avond uit de dag erna compleet uitgeput bent? Je hebt geen zin om te praten, te bewegen of zelfs maar om je ogen open te doen. Als je geluk hebt, val je in slaap en word je wakker met het gevoel alsof je een bus hebt overleefd. Helaas is dat niet altijd het geval. Soms duurt het een paar dagen voordat je weer normaal functioneert. Maar waarom krijgen we eigenlijk een XTC dip en is er eigenlijk iets aan te doen? Laten we eens kijken.

Wat is een XTC dip?

Een XTC dip is simpelweg het gevolg van overstimulatie van het centrale zenuwstelsel. Dit kan optreden wanneer iemand extreem moe is, gestrest is of door verbruik van stimulerende middelen zoals cafeïne of alcohol. Het kan ook optreden na het nemen van drugs, vooral MDMA (xtc). Hoewel sommige mensen beweren dat ze nooit last hebben van een XTC dip, ervaren de meesten van ons het minstens één keer in ons leven. En laten we eerlijk zijn, het is niet prettig.

Hoe kom je er vanaf?

Gelukkig is er wel wat aan te doen om de effecten van een XTC-dip te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

  • Drink veel water tijdens en na het uitgaan om uitdroging te voorkomen;
  • Neem vitamine B om vermoeidheid tegen te gaan;
  • Neem vitamine C voor een snellere opname van vitamine B;
  • Neem supplementen van Befesti;
  • Neem magnesium voor spierkramp en hoofdpijn;
  • Slaap genoeg tijdens de week voorafgaand aan een avond uit;
  • Ga naar bed op tijd na een avondje uit;
  • Eet gezond tijdens de week (dit helpt je lichaam te herstellen);
  • Stop met roken, want nicotine verhoogt de kater;
  • Verminder of stop met cafeïne;

Wat als bovenstaande niet werkt?

Als je alle bovenstaande tips volgt, moet je wel in staat zijn om de effecten van een XTC-dip significant te verminderen. Maar soms kan het gewoon niet vermeden worden. In die gevallen moet je gewoon rustig aan doen en proberen wat slaap te krijgen totdat het voorbij is. Het belangrijkste is dat je niet probeert door te werken terwijl je het laatste hebt van een dip, want dat kan leiden tot fysieke of emotionele uitputting. En als dat gebeurt, duurt het veel langer voordat je weer op de been bent! Tot slot, onthoud dat elke keer dat je gaat stappen, er risico’s aan verbonden zijn. Doe dus altijd veilig en vergeet niet om plezier te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *